Ιστορική Αναδρομή

Για περισσότερα από 40 χρόνια, η MADEIRA A.E., αποτελεί ένα σταθερό και δυναμικό παίκτη στον τομέα της επεξεργασίας και εμπορίας ξυλείας στην Ελλάδα.

1967 › Σήμερα
1967

Η αρχή

Ο Ευάγγελος Ιωαννίδης συστήνει την εταιρία «VIMOPAR LTD» με έδρα το Belem Do Para. Η εταιρία αυτή είχε αντικείμενο το εμπόριο ξυλείας στην εσωτερική αγορά της Βραζιλίας καθώς επίσης και την εξαγωγή της στην Αργεντινή.

1970

Σύσταση ατομικής Επιχείρησης

Ο Ευάγγελος Ιωαννίδης συστήνει ατομική επιχείρηση στην Αθήνα με αντικείμενο την εισαγωγή καπλαμάδων από την Ν.Αμερική.

1973

Μετατροπή σε ΕΠΕ

Η ατομική επιχείρηση μετατρέπεται σε εταιρία περιορισμένης ευθύνης με επωνυμία «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Ε.Π.Ε.».

1980

Η τελευταία μετατρέπεται σε ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΕΥΓΓΕΛΟΣ ΓΡ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Α.Ε.» και διευρύνεται το αντικείμενό της, εκτός από την εισαγωγή και την εμπορία καπλαμάδων, στο γενικό εμπόριο ειδών ξυλείας. Την ίδια χρονιά συστήνεται και η «ΙΩΝΝΙΜ Α.Ε.» με παρεμφερές αντικείμενο.

1989

Η έδρα των «ΙΩΝΝΙΜ Α.Ε.» και «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΡ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Α.Ε.» μεταφέρεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο 20ο ΧΛΜ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Αθηνών Λαμίας.

1994

«Ευάγγελος Γρ. Ιωαννίδης Α.Ε.» και «ΙΩΝΝΙΜ ΑΕ» μεταφέρονται σε νέο ιδιόκτητο βιομηχανικό ακίνητο στην Κηφισιά (Τοσιτσα 4) και ξεκινάει η λειτουργία γραμμής παραγωγής επενδεδυμένων επιφανειών.

1995

Ιδρύεται η εταιρεία Madeira A.E. με αντικείμενο –πάντα- την ξυλεία καθώς και την εκμετάλλευση ακινήτων.

2000

H Βασιλική Ευαγγέλου Ιωαννίδη έρχεται στην «MADEIRA A.E.» για να αναλάβει το χρηματοπιστωτικό τομέα της εταιρείας.

2004

Ο Γρηγόρης Ευαγγέλου Ιωαννίδης έρχεται στην «MADEIRA A.E.” για να αναλάβει την ανάπτυξη και την βελτιστοποίηση της βιομηχανικής δραστηριότητας.

2007

Η «MADEIRA A.E.” απορροφά με συγχώνευση τις εταιρείες «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΡ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Α.Ε.» και ΙΩΝΝΙΜ Α.Ε.» και «MADEIRA A.E.».

2008

Με την έλευση της Ιωάννας Ευαγγέλου Ιωαννίδη η Madeira A.E. επεκτείνει την οικοδομική της δραστηριότητα με την ανέγερση κατοικιών προς εκμετάλλευση στα βόρεια προάστια τις Αθήνας.

2009

Η Madeira A.E. προσθέτει στα προϊόντα εμπορίας της, μία μεγάλη γκάμα ακατέργαστης ξυλείας.

2012

Η Καρολίνα Ευαγγέλου Ιωαννίδη ασχολείται με την εισαγωγή και την εμπορία ινοσανίδας επενδεδυμένη με εμποτισμένα φύλλα μελαμίνης.

2014

Για πρώτη φορά στα χρόνια της λειτουργίας της MADEIRA A.E. αποφασίστηκε η συμμετοχή της στην έκθεση Medwood, με σκοπό την παρουσίαση όλης της γκάμας των προϊόντων της.

PRESENT
TOP